UGT-MCA-Pais Valencià

C/Arquitecto Mora, 7. Valencia
llámanos. 963 884 110 acceso afiliados
noticias
  1. Portada >
  2. Últimas noticias >
  3. Respecte i reconeixement
volver a listado

Últimas noticias rss noticias

Actualidad de FICA-UGT País Valencià

02 Abril 2020

Respecte i reconeixement

Des de que ha esclatat la crisis hi han sectors que no s’han aturat, moltes empreses, magatzems de cítrics, collidors/es, llauradors/es, industria càrnica, conserves, industria alimentaria i empreses auxiliars, empreses necessàries per l’abastiment d’elements tan fonamentals com és l’alimentació de tots i totes. 

Són empreses que sempre han estat ací, algunes amb salaris que no paga tot el que fan per a que no ens falte menjar a la taula, i en alguns llocs s’atreveixen a no pagar-los ni el Salari Mínim Interprofessional!!,.

El sector agroalimentari, és un sector estratègic, i encara que ara mateix mereix un especial protagonisme el personal sanitari, no hem d’oblidar la importància de tots aquells treballadors i treballadores d’aquest sector primari.

Els treballadors i treballadores del sector agroalimentari mereixen un reconeixement pel seu treball en aquest temps d’incertesa, ja que arrisquen la seu salut per complir amb la seua feina dia rere dia per a que tots i totes disposem de menjar a les nostres cases.

Esperem que quan passe aquesta crisis sanitària, seguim valorant el treball del camp, tant des del camp a la taula, tant des del llaurador/a, collidor/a que recol·lecten els productes i preparen els nostres camps, com els que estan als magatzems manipulant, envasant, processant els productes.

A més aprofitem també per reconèixer la dedicació dels i les representants sindicals per defensar la dignitat laboral de les persones que treballen o que ara no poden treballar. Situacions com l’actual requerixen de molt d’esforç per atendre als milers d’afectats i acordar mitjançant la negociació, unes condicions òptimes que protegisquen els drets dels més dèbils.     

Estem segurs que açò passarà, que tot anirà bé, però és just que el sector agrari i agroalimentari siga valorat com li pertoca, abans, ara i després.

 

Delia García y Yovana Sancho, Secretarias Sectoriales de Agrario-Manipulado Hortofrutícola y Alimentación-Bebidas-Tabaco de la Federación de Industria, Construcción y Agro de UGT PV (UGT FICA PV)


desarrollado por v.g.comunicación